Recensioner

Specialpedgogik i Dalarna

Recensioner 

Här följer röster från föräldrar och kunder som tränat under en period. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nedan inkommit mail från förälder som beskriver sin resa samman med sitt barn


Vi hittade Patrik augusti 2022, efter mycket googlande. Vid den tidpunkten var vår son 10 år och hade precis börjat fjärde klass. Han hade underkänt i svenska och visste knappt hur man läste eller skrev text. Skolan tyckte inte att det var något problem. Han var ju så duktig och om han bara skulle öva mer på vanligt förekommande ord så skulle det lösa sig för honom. Han behövde bara läsa mer. Hemma kämpade vi varje kväll för att få honom att läsa 10 minuter. För att få honom att läsa 10 minuter slutade det oftast med cirka 60 minuter av bråk och hot. Vi hade kämpat sedan han började i första klass eftersom vi snabbt märkte att han inte lärde sig svenska så som de andra barnen. Han hade heller inget intresse av att lära sig. När han läste blev han alldeles trött och gäspade hela tiden. Skolan tog kontakt med oss eftersom de tyckte att han behövde mer sömn. Såklart handlade det inte om mer sömn… Vår son fick anstränga hela sig själv för att läsa några ord och blev såklart alldeles trött av det.

När vi sedan tog kontakt med Patrik kom han inom kort hem till oss och genomförde några olika tester på vår son. Såklart visade testerna att vår son inte var på samma nivå som andra barn i hans ålder. Patrik var otroligt proffsig och hanterade vår väldigt blyga son extremt bra. Snabbt därefter satte Patrik upp skräddarsydda övningar till vår son i TrädetWeb och vi bestämde att vår son skulle sluta läsa böcker hemma. Vår son blev överlycklig som istället fick sitta vid datorn tillsammans med oss för att göra dessa övningar i Trädet. Det är otroligt monotona övningar, men vår son gillade det. Enligt honom var allt bättre än att läsa böcker på kvällarna. Vi slutade bråka. Satte upp tydliga förväntningar och när han hade gjort x antal övningar i trädet så firade vi på olika sätt! Trädet är otroligt pedagogiskt och enkelt verktyg med tydliga fokusområden. Patrik hjälpte oss att förstå att vi inte kan fokusera på allt samtidigt utan vi hade en bokstav i taget som vi fokuserade på. Vi pratade inte om alla saker som vår son gjorde fel, utan fokuserade på att han skulle lära sig en bokstav i taget. Vår son blev gladare och han kände att han utvecklades. Så här fortsatte vi hela HT 2022 och VT 2023. Vi övade varje dag och tog ingen genväg. Vi hade bestämt oss. Patrik fanns alltid där och svarade snabbt på meddelanden eller pratade med mig i telefonen när jag var besviken på skolan etc. Patrik kan skolans värld och han vet vilka krav vi föräldrar kan ställa. Det var en enormt skön känsla för oss föräldrar att ha någon att kontakta. Efter VT2023 blev det sommarlov och vår son hade gått igenom alla bokstäver. Han behövde en paus från Trädet och vi bestämde att han skulle börja läsa 20 min varje dag. Även här var Patrik ett bra stöd gällande vår taktik och upplägg med vår son och läsningen. Den första veckan av läsning var det lite kämpigt. Bråken kom tillbaka. Men sen började det att gå bättre och bättre. Hela sommarlovet läste han varje dag och bråken var bortblåsta! Nu är sommarlovet över och han läser cirka en bok per vecka högt för oss. Det är inte de svåraste böckerna, men ganska tjocka på cirka 100-170 sidor utan nästa några bilder. Han har fortfarande svårt för vissa lite längre ord, och det går inte alltid jättesnabbt, men det börjar verkligen släppa. Han läser oftast flytande utan att ljuda.

Vår son fick godkänt i svenskan efter HT 2022. Det hade han Aldrig fått utan Patrik och Trädet!!! Vi tog saken i egna händer och gav upp skolan. För oss och vår son var det rätt väg att gå. Dock är vi inte klara än. Vi ska fortsätta med Trädet och få nya övningar av Patrik. Vår son har fortfarande svårt med stavning, dubbelteckning och meningsuppbyggnader. Dock är jag inte orolig längre. Vi kommer tillsammans med Patrik hitta ett bra systematiskt sätt att komma tillrätta med detta. Vårt mål är att vår son ska börja högstadiet utan större problem med svenskan. Tack för allt Patrik, vi kommer aldrig glömma dig!

/Elin


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------